1 Ekim 2015 Perşembe

Saçlarımız daha hızlı uzasın mı ?

Biz bayanların en büyük sorunu yavaş uzayan saçlar..Hepimiz en uzun,en dolgun saçlara sahip olmak isteriz öyle değil mi ? Peki bunun için neler yapabiliriz?
Size illa da gidip x markasının en pahalı ürününü alın demiyorum.Evimiz de olan veya aktardan alabileceğimiz ürünlerle de gayet güzel ve sağlıklı çözümler elde etmemiz mümkün..

1.HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI


Küçük şişede sıvı olanları ne kadar işe yarıyor denemedim.Ama kremsi yapıda,daha katı olan hindistan cevizi yağlarından daha fazla randıman almak mümkün.Saçınıza yetecek kadar ürünü elinize aldığınızda,elinizin sıcaklığı ile eriyecektir.Saçınıza güzelce yedirin ve uzun ise toplayın.İster 1/2 saat isterseniz daha uzun bir süre bekletebilirsiniz.
Nereden bulabilirim derseniz;aktarlarda ve bazı internet sitelerinde mevcut..

2.SARIMSAK

Adını duyunca bile ıyy dediniz duydum =) Ama inanın şampuanınızın içine rendeleyeceğiniz 2/3 diş sarımsak saçlarınızın güçlü uzamasını sağlayacaktır

3.TURP
Sinamekiden sonra adı geçen bir diğer bitki turp.Siyah turpun içinde bulunan kükürt ve vitaminler saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcıdır.

Son olarak da

Saç uçlarınızdaki kırıklarınızı aldırınız: Saçlarınızın hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzaması için saç uçlarınızdaki kırıkları aldırmanız gerekmektedir. Saçlarınız bir bitki gibidir eğer onları budar yani kırıklarını aldırırsanız saçlarınız hava alacak beslenecek ve uzayacaktır.
Saç diplerinize masaj yapın: Saçlarınızı yıkarken saçlarınıza masaj yapmak saçlarınızın daha hızlı bir şekilde uzamasını sağlayacaktır. Saç diplerine yapılan masaj kan dolaşımını hızlandıracağından dolayı doğal olarak saçlarınız daha hızlı beslenip ve uzayacaktır.
Saçlarınızı temiz tutun: Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzaması için saçlarınızın hava alması oldukça önemli dir. Saç diplerin de zamanla biriken yağ, kepek gibi maddeler saç gözeneklerini tıkayacağından hava almasını engelleyecek ve saç uzamasını geciktirecektir.
Saçlarınızın kurumasını engelleyin: Her gün duş alıyorsanız kullandığınız saç şampuanları saçlarınızı kurumasına neden olabilir bunun yerine ara sıra saçlarınızı şampuansız yıkayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder